kotiliesi

tiistai 15. elokuuta 2017

Ruokakaapissakin sisältö on tärkein

Sisällöntuottajana arvostan sisältöä kaikkineen, myös elämässä itsessään. Ruokakaapissa sisällöllä on merkityksensä siinä, että löydät sieltä sopivia raaka-aineita siihen ruokaan tai leivonnaiseen mitä kulloinkin haluat tehdä. Muunnoksia voi aina tehdä, mutta perussettiä on hyvä olla kaapin pohjalla.

Jauhot, makaronit, riisit, kaurahiutaleet, näkkileipä, maitojauhe, tomusokeri, tumma kaakao, sokeri, öljy, kuivahiiva, erilaiset mausteet, sipuli, mehutiiviste/kotikalja/sima, kahvi ja tee. Kananmunat, maito, juusto, leivontamargariini, voileipämargariini, perunat, porkkanat, liemikuutiot, sitruuna. Jauheliha, pakastekala, pizzasuikale, yms. muutamia perus raaka-aineita mainitakseni.

Perusaineilla pääsee alkuun. Ja myös loppuun, kun vihannekset, maito ja välipalat hupenevat kaapista. Silloin voi ruoaksi aina laittaa makaronilaatikkoa, perunalaatikkoa, ja leipoa vaikka sämpylöitä ja pullaa. Porkkanaa on helppo rouskutella välipalaksi. Makean nälkään mokkapalat. Kotikalja valmistuu päivän, parin sisään, ja on koko perheelle sopiva juoma, jos maltaan mausta vain muuten tykkää. Sitruuna antaa vedelle makua, ja vesi on hyvä janon sammuttaja.

Kerroin aiemmin kauppapalvelusta jota käytän apuna silloin tällöin, ja välillä vähän säännöllisemminkin. Tilaan mahdollisuuksien mukaan hieman enemmän kerralla, noin 60-400e. Kotiovelle kuljetetut ruoka- ja taloustarvikkeet, aina perunoista pyykinpesuaineisiin samoilla tarjoushinnoilla kuin itse kaupassa, on ollut suuri helpotus.

Sen verran olen kaupoissa käynyt, sekä tarjouslehtisiä lukenut, että kympin kuljetushinta on fine, eikä ole järkeä lähteä selkä vääränä tavaroita kantamaan. Avoin keskusteluyhteys nykyisen kauppapalveluhenkilöstön kanssa on toiminut, ja tavarat on toimitettu ajallaan, tuoreina ja hyväkuntoisina, pitkät päivämäärät tuotteissa huomioiden. Sisältö kauppatavaroisssa on ollut laadukasta.

Olen käyttänyt myös auton omistavia sukulaisia ja ystäviäni ruokakuski-apuna, ja he ovat ilmaiseet toiveensa auttaa vastaisuudessakin. On kuitenkin huomioitava se seikka, että työssäkäyvät ihmiset toimivat oman aikataulunsa mukaan, ja  minulla kun tätä aikaa on välillä liiaksi asti, niin saan helpommin ja nopeammin ruoat kotiin käyttämällä kauppapalvelua. Ja pääsen aloittamaan ruoanlaiton oman aikatauluni mukaan.

Tilattuani ruokaa ja täytettyäni kaapit ja pakastimet onkin muutaman viikon ajan normaalin tuntuinen olo. Kuin työssäkäyvällä konsanaan. Ruoka tuo turvallisuuden tuntua, siinä missä raha toisille.

Pesueeni saa ruokaa, ja minä voin valita mitä laitetaan. Tehdäänkö kunnon keitto aidoilla raaka-aineilla, vai näyttävä salaatti-ja leikkelelautanen elokuvailtaan, onko meillä uunilohta ja limpparia, saako äitikin muutaman oluen. Kissoille laaturuokaa, sekä Mustista ja Mirristä hiekat. Pojille riittää monen sorttista välipalaa koulun jälkeen.

Kun kaappien sisältö alkaa vajota, haetaan kaupasta täydennystä, mutta ennen seuraavaa rahapäivää saattaa kaapista olla vaikea hakea muuta sisältöä kuin himmenevä valo. Yhtä tasaisesti himmenee silmien pilke, kun pähkinäpussia ei löydy varastosta ja suklaakin on kadonnut parempiin suihin. Tomusokeri loppunut, edes kauralastuja ei voi tehdä.

Eli kyllä. Ruokakaappien sisällöllä on merkitystä niin elämässä, kuin myös taloudessa. Miettivätköhän ne Hallituksessa sitä koskaan? Mitä luulette?

Kuinka sinun kaappisi sisältö tänään voi? Hyvin vai huonosti? Minulla se jo vajoaa, mutta vielä riittää reilun viikon ruokaan, vihannekset jäävät jo kauppaan. Ensi kuussa parannetaan sisällön laatua taas. Siihen asti käytetään pakasteet loppuun, kuivakaappien sisältö minimiin, ja jääkaapin tykötarpeista askarrellaan mitä voidaan. Mielenterveyteni kestää, ja on oppinut keksimään ongelmiin ratkaisut, ei lisäämään ongelmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikka auringossa

Olen vihdoinkin löytänyt paikkani auringosta. Näin minusta juuri nyt tuntuu. Se onko tämä jatkumo, näyttää vain aika.  Pyysin vä...