kotiliesi

lauantai 12. elokuuta 2017

Tehdään hedelmistä tuttuja


Eeva otti puutarhasta käärmeen houkuttelemana kielletyn hedelmän, omenan. Kun mietin elämääni, olen toistanut varmasti historiaa useinkin. Ostanut hedelmiä, ollut omppuvarkaissa ja tehnyt luvattomuuksia, joita on sitten tarvinnut itsetuntemuksen synkimpinä hetkinä anteeksi pyydellä.

Sen verran hedelmällinen olen kuitenkin ollut, että jälkipolvea on siunaantunut vierelle taapertamaan. Ja kasvaessaan ovat kasvattaneet minua vastuun kantajaksi joka ikisessä tienmutkassa. Niinpä nyt viisikymppisenä, miettiessäni kehon ja mielen yhteistyötä, olen alkanut miettiä myös sitä mitä suuhuni pistän.

Esikoisen lähtiessä omaan pesään mukanaan mehulinko ja tehosekoitin totesin, että tsempparini viereltä katosi. Oli opittava itse kehittämään uudet maut hedelmäcoktaileihin. Vanhin pojista on asunut kotoa pois jo tovin, ja on tällä hetkellä sitä mieltä, että "roskaruoka" on pahasta, ja terveellistä sen olla pitää. Hän ei omista talouskoneita, mutta osaa pilkkoa ainekset salaatteihin.

Niinpä laitan kermaa, rahkaa, erilaisia hedelmiä ja cookosmaitoa koneeseen ja annan sekoittua. Ei lisättyä sokeria. Välillä irvistellään yhdessä molemmmat keskimmäisen pojan kanssa, välillä on suu messingillä onnistumisen kokemuksesta. Kuopus kieltäytyy kunniasta edes maistaa, ja pyytää omenoita kuorimaan, hänelle maistuisi myös pizza, sipsit ja makeiset.

Aatami oli ehkä liian heikko torjuakseen Eevan houkutukset, ja tahtoi maistaa lopulta itsekin kiellettyä hedelmää.Varsinkin nyt keski-iässä, kun paino tuppaa jäämään vyötärömakkaraan kiinni ihan itsestään, ymmärrän hyvin molempia väitettyjä esivanhempia.

Hedelmiä voi syödä sellaisenaan, rakennella salaatin tai muhentaa juoksevaksi nektariinin ja smoothien tyyliseksi vitamiinipommiksi. Kuka mistäkin tykkää. Voit kurkata esimerkkejä täältä: http://smoothieohjeita.com/hedelmasmoothie/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yhteisen pöydän ääressä

Tänään kotikokkailen. Pääruokana oli uunilohta, keitetyt perunat ja pippurikastike, vihersalaatti.  Jälkiruokana marjaisa mangos...