kotiliesi

tiistai 31. lokakuuta 2017

Halloweenherkkuna Viikatemiehen äkkivääntö

Viikatemies teroitti veitsensä, iski pääkallon irti uhrilampaasta ja äkkiväänsi sen lantakasan päälle.

Tervetuloa Halloweenin ihmeelliseen maailmaan. Virallinen juhlapäivä on tänään, ainakin Ameriikan mantereella. Karkkia ja kepposta juhlitaan karnevaalitunnelmin.

Halloweenin historiasta löytyy tietoa, mutta eräänalaiseksi pakanoiden juhlaksi ja pahojen henkien karkoittamisen juhlaksi tätä voitaneen kutsua. Minä sanoisin uuden alun merkiksi. Vai mitä olet mieltä: http://historianet.fi/yhteiskunta/perinteet/halloween-mista-perinne-juontuu

Alla olevasta videosta pääset oikeaan tunnelmaan: "This is Halloween"


Koska meilläkin on Halloween, niin Muinaisen Muumion Majatalossa tarjolla tänään mm: Viikatemiehen äkkivääntöä. Ohje löytyy vaikka täältä: https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/mokkapalat/5661704#gs.K7vqT9g


Kuvassa Pakanallinen kurpitsa nauraa Raamatun päällä, Adams Familyn seuratessa tapahtumaa sivusta.

Tuskallisen Vaanijan muistopuheessa karistetaan villakoirat peruukista ja maistetaan kissanminttutahnaa piparkakkukuorrutteella. Testaa sinäkin oma makusi:  


Naamio kasvoillaan hän kulkee ja ihmettelee. Peto sieluttomien silmien takana on Taikurin.


Lisäksi pöytään kannetaan mureaa Hannun ja Kertun ylikypsä Noitapataa. Voit käyttää ohjeena vaikka tätä: https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/ylikypsa-porsaankylki/5656342#gs.CH=wZJE

Aaveilla on seitinohuet sieraimet joista paholaisen viesti kulkee Helvetistä Itään.

Halloweenina vain mielikuvitus on rajana. Halloween on heittäytymisen juhla. Lapset kiertävät  karkkia hakemassa, mutta ehkä enemmän tuolla Yhdysvalloissa kuin vielä täällä Suomessa.

Keppostellakin saa. Tosin kananmunien heittely naapurin ikkunaan tuskin saa naapurisopua pysymään kovin leppoisana, ellei tarjoudu pesemään keppostelunsa jälkiä juhlien loputtua. Hyvässä hengessä juhlinta on oikein innostavaa, improvisaatiokerrontaa parhaimmillaan.

Ja jos eivät lapset muuten suostu syömään esimerkiksi vihanneksia, niin kyllä paprikatkin katoavat tarjoiluvadilta kun niille keksii oikein maittavat nimet. Paavo Pesusienen varpaankynsiä kun on hauska mutustaa. Tosin Jättiläisen silsasormet yököttävät aikuistakin hetken verran. Kohtuus kaikessa.

Perusherkkuja laittamalla ja kauhuskenaarioin nimeämällä tuodaan hieman jännitystä ja silti hauskaa, ja osittain tuttua. Jos perheeseen saapuu vieraaksi lapsi, joka ei ole vastaavissa juhlissa ollut, kannattaa hieman kertoa jutun juonesta, ettei käy kuten meille kävi:

Esikoisen paras kaveri alaluokilla viihtyi kyllä juhlissa, hieman pelonsekaisin tunnelmin, mutta yökyläilystä ei tullutkaan mitään, koska jännitys jäi vielä koristeissa leijumaan ylle. Vanhemmat joutuivat hakemaan vieraan keskiyöllä pois. Huoneistomme oli kauhukammio hämärine valaistuksineen, menuineen, ja musiikkeineen. Opimme tästä kuinka lapset kokevat eri tavoin jännittävät juhlat ja leikit.

Halloweenhempukan irrottelu ei antanut aihetta Olkinukelle Ozin ihmeellisessä maailmassa.

Kuinka sitten pukeutua: Vanhasta lakanasta on helppo vääntää kummitus. Kasvoväreillä ja valkoisella puuterilla saa aikaan valkoista. Musta lakana käy viitasta. Kirpputoreilta ja kierrätyksestä löytyy hyvää asua naamiaisia ajetellen. Halloween saapuu vuosittain, joten hankittu ei mene hukkaan ja on monikäyttöinen.

Lasten ollessa pieniä monenmoista asua tuli kokeiltua vähällä vaivalla ja pienellä rahalla. Lasten isä joutui kerran luopumaan vanhasta paidastaan, sillä Halloweenin saapuessa kaupunkiin vaatehuone pengottiin perinpohjin. Oma asuni oli pitkään vuosia sitten pikkujouluihin hankittu täysipitkä samettinen iltapuku. Noitahatut saa parilla eurolla halpaliikkeistä.

Muutama vuosi sitten keskimmäinen pojistani tahtoi värjätä kasvonsa tummiksi, Herrasmieshurmuriksi. Värejä poispestessä huomasimme, että jos meikinpoistoaineita ei ole, on hankala irrottaa huulipunaa poskista. Ihovoide auttoi saippuan lisäksi.

Tänä vuonna vanhemmat lapset ovat töissä, nuorempia kiinnosti lähinnä omat menot ja teot, joten juhliminen jäi vähäiseksi. Lähinnä tämän virallisen Halloweenpäivän juhlintaan.Kuinkas sinun Halloweenisi sujui? Rauhallisesti viikonloppua viettäen, vai juhlissa mukana ollen. Teitkö itse Halloweenin, vai järjestikö kaveri pirskeet? Kerro Halloweenhetkesi tänne.Kun en blogaa, kuvitan Instaa, päivitän Facebookia, Pinterestiä ja Twitteriä, eli löydät minut myös täältä:
https://www.facebook.com/phannele7
 https://www.facebook.com/paivi.hujakka
https://www.instagram.com/phannele7/?hl=fi
https://twitter.com/PaiviTanninen
https://twitter.com/tanninen_paivi
https://fi.pinterest.com/phannele7/
https://plus.google.com/110045278659210168219/posts/KUgrrxLZcKj


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokkikoulun keittiöviikot alkoivat

Juustoiset juurespihvit Kokkikoulun keittiöviikot kännistyivät. Pääsimme valmistamaan kasvisruokia oikeaoppisesti. Proteiinit ja vitami...