kotiliesi

tiistai 28. marraskuuta 2017

Uutta: espanjalainen La Carretera avasi ovensa

Espanjalainen Valtatie löytyy Kampin Autotalosta
Tänään poikkesimme tyttäreni kanssa Kampin Autotalossa lounaalla. Mietimme vaihtoehtoja. Kiinalaista ruokaa teki mieli. Päädyimme espanjalaiseen lounasravintolaan, La Carreteraan.

Kun maltat, voit lukea tästä blogistani sekä kritiikin, että kiitoksen. Ja sen jälkeen päättää miten Valtatie (La Carretera) sinun kohdallasi vie kielen mennessään, vai viekö.


Kaikki ei ole sitä miltä näyttää

Lounasaika oli parhaimmillaan kun etsimme tyttäreni kanssa Kampin Autotalosta ruokapaikkaa. Astioiden kalinaa, ja puheensorinaa. Kehuin erästä ravintolaa tyttärelleni, ja mainostin heidän jälkiruokaansa. Tytär empi. Juuri silloin iso mies tarjoilupöydän ääressä kasasi lautaselleen aimo annoksen aasialaisia herkkuja. Tytär katseli jo notkuvaa sushikattausta oikealla siten, että ottaa askelen jo kohti ravintolaa, kun ääni vierestämme kehotti tulemaan vasemmalle.

Käännyimme. Sisäänheittäjä lähes tyhjästä ravintolasta oli kuullut pähkäilymme, ja päätti houkutella meidät oman ravintolansa suojiin. Epäröimme. Mies väitti, että heillä on runsas espanjalainen herkullinen noutopöytä, ja myös heidän valikoimiinsa kuuluu jälkiruoka. Katsoin tytärtäni, joka hiukan empien luopui aiemmasta päätöksestään. Ravintolan tyhjyys ja alkeellisuus ei houkutellut. Menimme silti.

Pelkistetty tyyli
Pöytäkattaus on pelkistetty valkoinen. Seinien vihreys limeä. Kurkistin kulman taakse, etsin katsellani niitä notkuvia herkkupöytiä ja piilossa olevia asiakkaita. Ei löytynyt.

Kassaneiti on ystävällinen, ja kympin lounas oli äkkiä maksettu. Katsoessamme valikoimaa tiskin vieressä, kysyi tyttäreni minulta oliko tässä kaikki luvattu runsaus. Myönsin näin olevan.

Salaattipöytä on hyvin suomalainen ja lähes lopussa, ja varsinkin retiisin väriin kiinnitimme kumpikin huomiota. Tyttäreni sanoikin, että hänen koulussaan ei olisi laatutarkistus mennyt läpi.
Muhennosmaista ruokaa oli riittävästi, ja seitipyöryköitä meille mainostettiin erikseen. Jälkiruokia emme huomanneet missään.

Päästyämme pöytään katselin hieman enemmän ympärilleni ja huomioin kaktukset seinänvierustalla ja tavernamaisen sisääntuloaukon. Sitten maistoin ruokaa.

 
Tavernamainen portti
Tunnelma tuo etelänlämmön ja tulee lähelle
Aloe Vera
Vihreää energiaa


Reseptit löytyvät kotivuilta

Hypätäänpä eteenpäin jonkin verran:

- Salaisuus on mausteissa. Maustaessa on otettava huomioon oikea hetki jolloin mausteet ruokaan laitetaan, sanoo Toimitusjohtaja Anssi Vienola La Carreteran ruoasta. Hän lupailee myös, että kotikokitkin pääsevät eri kulttuurien resepteihin käsiksi, kunhan kotisivut ovat valmiit, ja toiminta kunnolla käynnistynyt.

Vienola kertoo, että heidän ravintolansa on vasta avattu, työpaidatkin vasta paketista otettuja.

La Carretera toimii toistaiseksi pelkästään lounasravintolana. Iltaohjelmaa sekä ruokailua on kuitenkin luvassa kunhan ensin tyhjänä nurkassa seisova sherry- ja viinikaappi, sekä ravintolan kotisivut saadaan täytettyä.

Toimitusjohtaja Anssi Vienolan harrastus muuttui työksiVienola kertoo olleensa pitkään espanjalaisen ruoan ystävä ja harrastaja. Nyt harrastuksesta on aika tehdä täyttä työtä. Ravintolan nimi tulee espanjalaisesta sanasta Carretera eli valtatie. Vienola toteaakin, että ravintolan ensisijainen tarkoitus on viedä asiakas makumatkalle eri maihin. Espanjalaisen ruoan lisäksi tarjolle tulee mm.chileläistä, perulaista sekä meksikolaista ruokaa.

Vienolan mukaan vasta aloitettu liiketoiminta tulee onnistumaan juuri Autotalossa, jonka tarkoituskin on toimia erilaisten, jopa tuntemattomien ruokakulttuurien ravintolakeskuksena. 
Ruoka pyritään valmistamaan tuoreista raaka-aineista, mutta myös valmispaketteja löytyy. Raaka-aineita ei aina saa ja on otettava huomioon myös suomalaiseen suuhun sopivat maut, joten asiakaspalaute on tärkeää.

Myös joulu näkyy espanjalaisessa ruoassa. Vienolan mukaan espanjalaiseen jouluun kuuluu lähinnä makeat syötävät, esimerkiksi Turron (mantelimakeinen), makkarat, ja tavallinen arkiruoka joka vain maustetaan eri tavoin jouluksi.

Päivän lounas

Espanjalainen ruoka ei jätä kylmäksi

Ja takaisin alkuun:

Ruokaa maistellessa La Carretan sisäänheittäjä paljastui paikan toimitusjohtajaksi joka halusi tietää miltä ruoka maistui. Minun täytyi lopun kaiken myöntää, ettei hän väärässä ollut. Ruoka kyllä maistui. Kehotin miestä istumaan, esiteltyäni ruokailun lomassa itseni ja kertoessani mitä teen kysyin myös antaisiko hän minulle haastattelun. Kyllä Anssi Vienola antoi.

Buffetlounas on kaiken kattava
Miltä ruoka sitten maistui: Linssikeittoa emme ottaneet. Kanamuhennos potkaisee kevyesti limakalvoja, ei kuitenkaan tyrmää täysin, joten sanoisin mausteisen kohtuuden tulisuudessa. Munakas on maultaan mieto, samalla tuhti koostumukseltaan. Seitipyöryköissä ei kala maistu, sensijaan mausteille täysi kymppi, herkullisia. Lisäpotkua antoi voimakkaasti maustettu kermaisen oloinen valkosipulikastike. Salaatissa retiisit tulivat syötyä lievästä kelleryksestä huolimatta. Kookkaista valkosipulinkynsistä toinen jäi jäljelle. Lautanen tyhjeni, ja saatoin vain sanoa, että sisälleheittäjä oli oikeassa. Herkullinen lounas toi tunteen runsaudesta, yltäkylläisyydestä vatsassa.

Suklaaherkku ja omenahyve
Jälkiruokia on kaksi lajia, suklainen vanukas kermavaahdolla, ja omenahyve. Ne tarjoillaan kahvikupeissa keittiöstä pöytään. Tyttäreni tahtoo suklaisen, joten maistan omenaista herkkua.

Raikas ja kylmä omena on mehevää hedelmänlihaa koko pituudeltaan. Kaneli pinnalla tuo jälkiruokaan joulun. Ennenkuin huomaankaan on jälkiruoka kadonnut kupistani. Samoin kävi tyttäreni vanukkaalle. Katosi. Ja hyvää oli.

Kiitos kuuluu kokille! Me sanomme vain Bon Apetit!


Käy ihmeessä kokeilemassa makumatkaa La Carreterassa, varsinkin, jos et pääse ihan matkustamaan perille asti etelän lämpöön. Vai onko sinulla oma kohde jossa tykkäät käydä herkuttelemassa lounasaikaan, ehkä iltaisinkin? Mikä laatupaikassa viehättää, mikä heikompitasoisessa mättää? Kerro tänne vinkkisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hymyhuulet huomataan

Ei sitä aina huomaa. Hymyhuulia, jotka saavat suukkoja. Jotka huomataan. Niin kuitenkin John Liebkind lauloi minun nuoruudessani...