kotiliesi

maanantai 18. joulukuuta 2017

Köyhät ritarit rikastuvat kermalla ja hillolla

Arkiherkku vehnäsestä
Tänään iltapalaksi päätin valmistaa köyhiä ritareita. Vanhanajan herkku sopii tämän päivänkin arkeen. Toisinaan pulla on hyvää myös lämpimänä, tai vanhaa känttyä jää kaappiin liikaa kuivumaan. Silloin kannattaa hyötykäyttää tähteet jälkiruoaksi.

Köyhät ritarit:

Maitoa
Pullapitkon
Hilloa
Kermaa
Margariinia

Pakkasesta löytyi pullapitko, jonka viipaloin siivuiksi. Maitoa lautaselle, ja paistinpannulle rasva tirisemään. Lisäsin maidossa kostutetut pullaviipaleet ruskistumaan kuumalle pannulle.
Kerman vatkasin vaahdoksi, ja hilloa löytyi jääkaapista. Lämmin köyhä ritari sai kermaisen hillokuorrutuksen, ja kylmä maitolasillinen sopi juomaksi makealle jälkiruoalle.

Kokeile sinäkin, vaikka vanhasta ranskanleivästä, jos ei vehnäspitkoa ole kaappiin jäänyt.

Joulunalusviikko on täyttä tohinaa monessa perheessä. Työt ja joulunlaitto eivät aina osu hyvin yhteen. Toisinaan taas arjen haasteet voivat olla sellaisia, ettei joulua jaksa tai edes tahdo rakentaa. Kaikille joulu ei ole perhejuhla, toiset eivät juhli lainkaan. Toiset eivät voi, vaikka tahtoisivatkin.

Joulua odotellessa kattilat kumisevat tyhjyyttään


Joulua ennen on vielä paljon tekemistä

Meillä joulua juhlitaan tänä vuonna koko perheen voimin, sillä lapset ovat viettämässä vuorojouluaan minun luonani. Koska lapsia on siunaantunut neljä, ja jokainen on syntynyt lähellä joulua, tai pian uuden vuoden jälkeen, niin erilaisia juhlavalmisteluja on tehty pitkin ja poikin tätä loppusyksyä/alkutalvea. Lisäksi vanhin poikani muutti tukiasuntoon, joten hänenkin muuttotohinansa on tuottanut sekä harmaita hiuksia, että muuta tohinaa tähän arkeen.

Ja niin, se työttömän arki: SAMPO-rekry, vertaistuki, CV-video, Videohaastatteluharjoitukset, webinaarit, infot ja Mätsäyspalvelu, sekä muut TE-toimiston kontaktikohtaamiset ja palvelut ovat vieneet oman osansa ajasta. Siihen päälle normit hakemukset, ja arjen pyöritys, niin jopa on joulu ajatuksissa ollut aika kaukana.

Lisäksi olen opetellut tubettamista, pulissut monologeja seinille ja kameralle. Ja tietenkin liittynyt Suomen tubettajiin, myös 30+ tubettajiin Todennut, että se on niin mun juttu. Äänessä oleminen. ja olen opetellut myös lähinnä nuorisolle tarkoitettua LIKE-sovelluksen käyttöä. Hubaa hommaa sanoisin. Ja hauskaa.

Jouluna siis rauhoitumme yhteisen pöydän ääreen ensin kotona, jonne vanhemmatkin lapset saapuvat. Ja myös äitini joulupöytä on tarjolla joulunpyhinä, joten sielläkin nautimme perinteitä tänäkin vuonna. Vielä kaikki on kesken, mutta eiköhän harmonia ala viimeistään viikonloppuna löytyä, kunhan ensin saadaan tarvittava aika valmistella joulun tunnelma näihinkin nurkkiin.Mitä sinä syöt ennen joulupöydän herkkuja? Onko arki harmaa, ja satsaat jouluun? Vai käykö niin, ettei arjella ja juhlalla ole eroa. Yhtä niukka tai runsas kuin aina muutenkin? Kerro tänne.

 
Kun en blogaa, kuvitan Instaa, päivitän Facebookia, Pinterestiä ja Twitteriä, sekä Youtubea ja Likea eli löydät minut myös täältä:
 https://kotiliesi.fi/blogit/
https://www.youtube.com/watch?v=Et1bspYeMjg
https://www.facebook.com/phannele7
 https://www.facebook.com/paivi.hujakka
https://www.instagram.com/phannele7/?hl=fi
https://twitter.com/PaiviTanninen
https://twitter.com/tanninen_paivi
https://fi.pinterest.com/phannele7/
https://plus.google.com/110045278659210168219/posts/KUgrrxLZcKj
Edit: lukihäiriöisen kirjoitusvirheet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työharjoittelu: yksi soppa monta kokkia

Salaattia herkkusuille " Työt seis , nyt on päivän vitamiinin aika", eräs kokeista huudahtaa kesken kiireiden. Taaperramme jok...