kotiliesi

perjantai 19. tammikuuta 2018

Perunasoselaatikko- yksinkertaista hyvää

Lounas ja lukuhetki
Tänään tein perjantailounaaksi perunasoselaatikon, joka maistuikin maittavalta oikean maustesuhteen vuoksi. Ohje on suuntaa antava, joten maistele, kun valmistat laatikkoa. Itselläni oli jäljellä vielä yksi lohkopala kinkusta jäänyttä lihaliemivalmistetta ja se toi oman lisämakunsa ruokaan.

 Perunasoselaatikko

1-1,5kg isoja perunoita
400g jauhelihaa
1 tl mustapippuria
1 kpl lihaliemikuutio/suola
25g  margariinia
1-2dl maitoa tai ruokagremeä

Kuori ja keitä perunat isossa kattilassa. Paista ja mausta jauheliha joko suolalla tai sulatetulla lihaliemikuutiolla ja mustapippurilla. Perunoiden ollessa kypsiä kaada keitinliemi pois. Jätä kuitenkin keitinlientä tilkka kattilan pohjalle. Muussaa perunat vatkaimella tai perunanuijalla, lisää maito ja margariini. Sekoita jauheliha muussiin, ja kaada laakeaan vuokaan. Uunissa reilu tunti, kunnes kuori päällä. keskitaso, 200c.

Löydät erilaisen ja virallisemman ohjeen täältä: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/45965/Lihaperunasoselaatikko/
Valmis perunasoselaatikko

Löydät minut myös muilta sosiaalisen median kanavilta. Instagramia päivitän aktiivisimmin. Käy kurkkaamassa. https://www.instagram.com/phannele7/?hl=fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yrttimaa parvekkeella

Suojassa paahtavan auringon alla Toukokuu on näyttänyt parhaintaan, ja moni puutarhan kuopsuttaja on täydessä touhussa pihamaallaan. Mi...