kotiliesi

torstai 1. helmikuuta 2018

Itsetehtyä: Nakkikeitto talven tuiskuihin

Talven tuiskuissa kuuma nakkikeitto on herkkua
Tänään ajattelin tehdä nakkikeiton ns.aidoista raaka-aineista.

Lasten ollessa pieniä keittoja syötiin suurperheen arjessa paljonkin. Niin paljon, että nykyisessä elämäntilanteessa muksut ovat olleet sitä mieltä, että keittojen aika on ohitse.

Olen antanut asian olla toivomusten mukainen pitkään, ja vain harvakseltaan keittoja keitellyt. Nyt ääni kellossa kuitenkin pikkuhiljaa on muuttumassa, ja kiitos kuopuksen kotitaloustuntien myös salaatit, hedelmät, marjat, ja keitot alkavat jälleen maistua. Pienin askelin tosin.

Alla oma nakkikeitto-ohje,  ja kuvat löytyvät myös Instagramista. https://www.instagram.com/phannele7/?hl=fi


Raaka-aineina tuoreet juurekset ja vihannekset

Nakkikeitto

Vettä
Perunoita
Porkkanoita
Lanttua
Palsternakkaa
Selleriä
Purjoa
Sipulia
Persiljaa
Suolaa/lihaliemikuutio
paprikajauhe
Maustepippuria (kokonainen)
Mustapippuria (jauhettu)

Haluatko tehdä ison vai pienen kattilallisen keittoa? Minä tein pienen noin 3l kattilallisen tällä kertaa.

Kattilaan vettä hieman yli puolivälin. 4-5 suurehkoa perunaa, kaksi porkkanaa, pieni pala lanttua, palsternakkaa, selleriä, sipulia ja purjoa kuutioiksi. Laitoin ensin perunat kiehumaan, lisäsin lihaliemikuution makua antamaan, ja vähitellen loput juureksista. Viimeisimpänä porkkanakuutiot, jotka saavat jäädä hieman pureskeltavaksi (lasten kauhistus on vetelä porkkana). Lopuksi mausteet, ja koristeeksi persilja. Keittoaika oli noin 30min, riippuen aina perunoista.

Mausteina paprikaa, pippureita ja suolaa/lihaliemikuutio

Kerro mikä on sinun lempikeittosi talven pakkasiin. Maistuuko Cowboykeitto, vai onko parempi lohikeitto? Itse ajattelin laittaa seuraavaksi perinteisen seitikeiton pakastekalasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koulutusmatkalla: Hotelli Korpilampi

Espoon Korpilampi Koulutusmatka Espoon Korpilammelle oli paluu menneisyyteen. Muistin hotellista ennestään vain ruskean sävyn. Hotelli K...