kotiliesi

maanantai 5. helmikuuta 2018

Kuuma sosekeitto antaa kylmälle kyytiä

Raaka-aineiden kirjo
Tänään tein sosekeiton. Kylmän päivän paras herkku on kuuma keitto jossa on luonnetta. Tänään keiton virkaa teki soseutettu versio. Kaivoin jääkaapista raaka-aineita joita oli vihannes/juureslaatikoihin kertynyt.

Oma ohje talven tuiskuihin

Vettä

Tomaattia
Purjoa
Perunaa
Porkkanaa
Palsternakkaa
Juuriselleriä
Lanttua 

Paprikajauhetta
Mustapippuria
Persiljaa
Inkivääriä
Valkosipulia
Chiliä
Korianteria
Kasvisliemi 

Ruokakerma 
Margariini

Vinkki: Käytä mieluiten mausteena tuoreita yrttejä.

Ohje:Vettä kattilaan,(itselläni oli 5l kattila, ja täytin sen puolilleen). Lisäsin lihaliemikuution(kasvisliemi loppu) makua antamaan.Veden kiehuessa lisäsin kuutioidut juurekset/vihannekset pataan porisemaan. (Kutakin juuresta oli 2-3kpl, tai oman nyrkin kokoinen pala jääkaapissa).
Kun seos oli pehmenemään päin, maustoin korianterilla ja paprikajauheella.(1-2tl). Harmittelin, ettei mustapippuria, persiljaa ja valkosipulia ollut missään muodossa, ja chilikin olisi tehnyt poikaa tuoreena, lisäsin ripauksen jauheena.
Kaadoin ylimääräisen veden talteen varmuuden vuoksi, jätin tilkan kattilan pohjalle. Muussasin tehosekoittimella juuresvihanneskuutiot mössöksi, ja lisäsin 0,5dl ruokakermaa sekä nokareen voita. Sakea sosekeitto oli valmis. Ei kun syömään.

Lopputulos: Keittoa tuli noin 2,5l. Koska kaikkia yrttejä/mausteita ei ollut tuoreina jäi maku liian pliisuksi. Sosekeitossa plussaa on maku, niin juuresten kuin mausteidenkin. Nyt tulisuus jäi miinuksen puolelle. Ensi kerralla tuoreita ainesosia täytyy olla enemmän. Nyt nautin juuresten hempeydestä.

Kokeile sinäkin, tee parempi ja mausta tulisemmin! Tai kerro oma vinkkisi tänne.
Valmis sosekeitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koulutusmatkalla: Hotelli Korpilampi

Espoon Korpilampi Koulutusmatka Espoon Korpilammelle oli paluu menneisyyteen. Muistin hotellista ennestään vain ruskean sävyn. Hotelli K...