kotiliesi

lauantai 22. helmikuuta 2020

Mausteinen Cowboykeitto


Näin sydäntalvella, kun pakkasen pitäisi paukkua ja nipistää korvannipukoita on paikallaan nauttia sisältäkin lämmittävää Cowboysoppaa. Lännen malliin erittäin kuumottava kyyti. Usko pois. 

Sain ohjeen ruotsissa asuvalta sisareltani, kun paluumuutin pääkaupunkiseudulle 2012. Siihen aikaan vielä aktiiviliikuin uusia lenkkeilypolkuja etsien. Hiki tuli syödessä tänäänkin, kun sopan keitin. 


Tämän talven kosteat vesikelit ja harmaat päivät rikastuvat kummasti, kun kokkaa tulisen ja mausteisen keiton seuraneidiksi perheelle. Kokeile vaikka. 

Jos vieroksut mausteisuutta, kerma pehmittää sopan hempeämmäksi. Ja aitojen raaka-aineiden sijaan voit käyttää esimerkiksi tacomausteseosta tai pakastetuotteita. Itse rakastan tuoreutta ja aitoutta, kukin taaplaa silti tyylillään ja mihin omat rahkeet riittää. 

Ohje on siis perussettiä, voit tuplata ja duunata reseptin halutessasi. Ja lisätä mausteiden määriä oman maun mukaan. Jos jauheliha ei kuulu suosikkeihisi, kokeile soijarouheella. 

Cowboykeitto

400g jauhelihaa
4-6 isoa perunaa
2 punaista paprikaa
3 valkosipulinkynttä
Chiliä
1 iso sipuli
2 lihafondieta/kuutiota
8dl vettä 
1 tlk tomaattimurskaa (yrtti, chili tai valkosipuli) 
2dl kermaa
Mustapippuria
Suolaa
Oreganoa
Paprikajauhetta
Juustokuminaa
Chilipippuria
Basilikan lehtiä

Pilko kuoritut perunat todella pieniksi kuutioiksi. Tee samoin paprikalle, chilille ja valkosipulille. Pilko sipuli, ja kuullota pannulla. 

Ruskista jauheliha maustamatta sitä. Kiehauta vesi kattilassa, lisää peruna- ja paprikakuutiot, sekä valkosipuli, chili että kuullotettu sipuli, mausteet ja fondiet/lihaliemet kattilaan. 

Anna padan porista, lisää tomaattimurska ja ruskistettu jauheliha. 

Kun perunat ovat suuhun sopivan pehmeitä, lisää kerma. Tarkista maku. Anna hautua hetki. 

Koristele lautasannos basilikan lehdillä. Nauti keitto kuumana vaalean leivän kera. 

Olet onnistunut, kun soppa lämmittää luita ja ytimiä myöten. Takaan että vaatteet vähenevät tätä herkkua syödessä. Bon Abetit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevätkaalista laatikko

Perinteinen kaalilaatikko syntyy mielestäni parhaiten varhaiskaalista. Ja on lisäksi edullinen ja yksinkertainen ruoka meille k...