kotiliesi

perjantai 20. maaliskuuta 2020

Jäätee testissä


"Voisitko tehdä joskus jääteetä", kysyi keskimmäinen poikani pari päivää sitten. Ai, sellaista voi tehdä itsekin, sanoin ja samalla jo googlasin ohjeita.

Tämä kokkikolmonen ei aina vieläkään ymmärrä olevansa keittiöalalla töissä. Enkä aina tajua sitäkään, että ne hienoimmatkin tuotteet voi itsekin valmistaa, jos vain raaka-aineita löytyy.

Poika valitsi teepussit, ja minä upotin ne kylmään veteen, lisäsin hapoksi sitruunaa, ja keitin tilkan sokerilientä sekaan. Hunaja kruunasi sopan. 

Lopputulos: tee onnistui. Oli mielestäni sopivan makeaa, hieman hunajainen, josta passionhedelmän maku erottui edukseen. Ohje alla. 

Hedelmäinen jäätee

1l kylmää vettä
Puolikas sitruuna
Juoksevaa hunajaa kolme lorausta
1dl sokeria
1dl vettä
4 teepussia

Laita teepussit kannuun kylmään veteen. Purista sitruunan mehu sekaan. Lisää juoksevaa hunajaa. Kiehauta 1dl vettä johon lisäät saman verran sokeria. Jäähdytä hetki ja lisää kannuun. Sekoita. Anna teen tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Makuina teepusseissa oli maustettu musta tee, joiden maut: appelsiini, ananas, aprikoosi, persikka ja passionhedelmä. Löytyy esim. Teetaivas boxista.

Raikas jäätee

Jos et pidä makeasta teestä, on raikkaampi vaihtoehto vähentää sokerin ja hunajan määrää. Makuina esimerkiksi kaksi teepussia sitruunaa ja kaksi appelsiinia, pohjana vihreä tee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hymyhuulet huomataan

Ei sitä aina huomaa. Hymyhuulia, jotka saavat suukkoja. Jotka huomataan. Niin kuitenkin John Liebkind lauloi minun nuoruudessani...