kotiliesi

lauantai 28. maaliskuuta 2020

Kevätkaalista laatikko


Perinteinen kaalilaatikko syntyy mielestäni parhaiten varhaiskaalista. Ja on lisäksi edullinen ja yksinkertainen ruoka meille kaaliruokien ystäville.

Keväinen kaalilaatikko

1 kaali
400g jauhelihaa
1 Sipuli
2 dl puuroriisiä
1-2 tl Mustapippuria
1 tl Suolaa
1-2 Liha/kasvisliemikuutio
Öljyä
8dl vettä
Siirappia

Näin meillä: halkaisin kaalin neljään osaan, poistin kantaosat, silppusin kaalin ohuiksi soiroiksi. Laitoin kattilaan tilkan öljyä ja lisäsin kaalisilpun. 

Viiden litran kattilassa oli hyvä pyöräyttää noin 1,5kg kaalista leikattu kaalisilppu. 5-10minuuttia sekoitusta. Väri muuttui hieman pintaruskeaksi ja kaali pehmeäksi.

Lisäsin suolaa, mustapippuria ja lorauksen siirappia mukaan. Sekoitin ja lisäsin veden, annoin padan porista hiljalleen, samalla kun laitoin riisit kiehumaan ja ruskistin jauhelihan. 

Pilkoin sipulin jauhelihan sekaan, lisäsin tilkan vettä ja lihaliemikuution sekä vielä mustapippuria. 

Lisäsin valmiin jauhelihaseoksen kaalisilpun sekaan. 

Valutin lähes kypsät riisit lävikössä, ja lisäsin riisit kattilaan. 

Sekoitin kaikki ainekset keskenään ja kaadoin suurehkoon uunivuokaan. 

Uuni 175C,  n.1,5 tuntia. 

Huom! Mustapippurin, suolan ja siirapin suhde on tärkeä. Kaalin maku nousee esiin parhaiten, kun kuulotat kaalisilpun ensin öljyssä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hymyhuulet huomataan

Ei sitä aina huomaa. Hymyhuulia, jotka saavat suukkoja. Jotka huomataan. Niin kuitenkin John Liebkind lauloi minun nuoruudessani...