kotiliesi

lauantai 21. maaliskuuta 2020

Mausteinen meksikonpata

Tänään päätin kokeilla omanäköistä meksikonpataa. Mausteista ja tulista. Meksikonpata on perheemme suuri herkku valmisruoista.

Koska nyt on poikkeustila koronaviruksen vuoksi, en hakenut kaupasta paprikaa, vaan jätin sen pois. En lisännyt myöskään papuja joukkoon, koska kuopus nyppisi ne kuitenkin pois aistiyliherkkyytensä takia. 

Mausteinen meksikonpata

400g jauhelihaa
8 dl vettä
Öljy
Sipuli
1 dl Tomaattimurskaa (voi olla maustettua) 
1 Chili
1-2 tl Valkosipulimurskaa
Sriracha-kastike
Chilikastike
1 Lihafondie
Mustapippuria
Jauhettua korianteria
Juustokuminaa
Inkivääriä
Kanelia
2 dl pitkäjyväistä riisiä

Pilko sipuli ja kuullota kuumalla pannulla tilkassa öljyä, lisää jauheliha ja ruskista se.  Lisää valkosipulimurska ja pilkottu chili. Lisää myös lihafondie ja muut mausteet. Viimeisenä tomaattimurska. Sekoita.  Kaada seos kattilaan. Lisää vielä vesi ja riisi. Anna padan porista noin 20 min, tai kunnes riisit ovat kypsiä. Voit joutua lisäämään vettä riisien turvotessa. Tarkista maku. 

Huom! Mausteita arvion mukaan 0,5-1 tl per mauste. Tarkista maku.

Ja meksikonpataan voi käyttää myös paprikaa, papuja ja texmex tai tacomaustepussiseosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikka auringossa

Olen vihdoinkin löytänyt paikkani auringosta. Näin minusta juuri nyt tuntuu. Se onko tämä jatkumo, näyttää vain aika.  Pyysin vä...