kotiliesi

perjantai 20. maaliskuuta 2020

Ruokaisa pastasalaatti


Tässä postauksessa annan vinkin ruokaisaan pastasalaattiin, jota testasin kotona. Koska poikani tykkäsi salaatista, päätin jakaa sen myös sinulle. 

Kuviomakaronina käytin Penne Rigattea. Pohjana salaatissa oli pienilehtinen rucola, jonka maku oli voimakkaan yrttinen. Ruokaisuutta lisäsin valmiilla savulohisalaatilla. Tein salaatista lautasannoksia. Annokset ovat perheen kasvavalle nuorisolle, joten suurehkoja. 

Ruokaisa pastasalaatti

Rasia rucolaa
Rasia savulohisalaattia 
Rasia miniluumutomaatteja
Kurkku
3-5 omenaa
Viinirypäleitä
Suola
Mustapippuri
Öljy
1l vettä
3,5 dl kuviomakaronia (penne rigatte) 
Persiljaa

Laita kiehuvaan, suolalla ja öljyllä maustettuun veteen kuviopasta, anna kiehua noin 11minuuttia (tai kuten paketissa sanotaan). Halkaise miniluumutomaatit puolikkaiksi, kuori ja lohko omenat, voit puolittaa myös viinirypäleet. Suikaloi kurkku. Valuta kypsä pasta lävikössä, jäähdytä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, voit lisätä tilkan öljyä mukaan. Sekoita. 

Tee rucolasta peti tai pesä lautaselle. Asettele savulohisalaatti keskelle, koristele reunat viinirypäleillä, kurkulla, tomaateilla ja omenalohkoilla. Lisää pasta lusikalla, muutaman makaroniryppään verran. Voit toistaa kerroksen. Koristele persiljalla. Voit lisätä raaka-aineita, esimerkiksi ananasta. Mielikuvitus rajana. 

Makuasioista voi keskustella, ei kiistellä. Luovuus on valttia. Oma tyyli, paras tyyli. Osaat kyllä. Kokeile vaikka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikka auringossa

Olen vihdoinkin löytänyt paikkani auringosta. Näin minusta juuri nyt tuntuu. Se onko tämä jatkumo, näyttää vain aika.  Pyysin vä...