kotiliesi

perjantai 24. huhtikuuta 2020

Terveys edellä


Ostin kuopukselle sukat. Lidlhistä. Juu. Usko tai älä. Poika kertoi kauppaketjun tuotteiden olevan in. Muidenkin kuin kenkien suhteen. Iik ja kääk, kuinka jäljessä nykyään olenkaan muotia, ja syy ei ole koronan, vaan yhteiskunnan.

Itsekkäänä olentona, luomakunnan jäsenenä, mietin mitä hyvää voisin tehdä muuttaakseni maailmaa paremmaksi. Muutenkin kuin pysymällä terveenä, hengissä ja kotona. 


En osaa metsästää, huonolla tuurilla kalastaa ja vähävaraisena kauppakaan ei kannata. Mielitekoja ja auttamisen halua ei ole. Joten mikä olisi parhain keino tukea rappeutuvaa yhteiskuntaa.

Terveys ennenkaikkea

Niinpä katsoin budjettiani, palkkarahoista jäämiä, ja päätin kerryttää yhteishyvään askel kerrallaan. Tarvehankintaan. 

Ja niin meillä nyt porisevat kahvit, suhahtelevat hiilihapot, vatkautuvat taikinat, kuuluvat uutiset ja lämpiävät ruoat. Ehkä jonakin päivänä myös tiskit puhdistuvat ilman käsivoimia. 

Yhtä kaikki. Ostaessani tarvehankintoja, tilatessani kauppapalvelusta, tukusta, yms luon uutta yhteiskuntaa. Ymmärretäänkö muuttuva maailma kuitenkaan oikein. 


Tulevaisuuden hevosenkenkä

Sellaista yhteisöllisyyttä, joka kehittyy juuri nyt, tässä hetkessä, on ehkä mahdotonta kuvitella. Silti voidaan aihetta pohtia. 

Uusin innovaatioin, sillä tyhjyydessä ja etätyön varjossa, syntyy uutta. Talous ei tule suinkaan kaatumaan, tai vaikka kaatuisi, samalla se tulee uusiutumaan, lähes täydellisesti. Kysymys kuuluukin, annetaanko sille mahdollisuus. 

Kaiken ei tarvitse tapahtua juuri tässä ja nyt. Muutos pelottaa, joten tarvitaan asennemuutos. Sillä mikään ei muutu, jollei sitä muuta. 

Terveet ihmiset rakentavat uutta maailmaa. Terveys on ykkönen ratkaisuja tehdessä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hymyhuulet huomataan

Ei sitä aina huomaa. Hymyhuulia, jotka saavat suukkoja. Jotka huomataan. Niin kuitenkin John Liebkind lauloi minun nuoruudessani...