kotiliesi

perjantai 22. toukokuuta 2020

Kesää kohti


Elämä voittaa. Vuoristorata mielenmaisemassa on ajoittain jopa aisoissa kokonaan. Pelko valjastettu suojeluvaistoksi. 

En enää odota kuolemaa joka mutkan takaa tulevaksi, vaikka en kyllä poissulje sitäkään mahdollisuutta. Korona ei ole ainoa tauti tai onnettomuus joka tappaa. Muuntautumiskykyisenä kuitenkin petollinen uhka.Autoilu avartaa

Hankimme perheeseen jälleen menopelin. Kauppakassin, joka mahdollistaa myös kesäiset reissut tien päällä.

Olemme lappihulluja kaikki, mutta lyhyemmätkin reissut piristävät. Matkoilla sattuu ja tapahtuu, kiire ei ole ja pysähtyä voi halutessaan vierasta aluetta tutkimaan. Tänä kesänä tosin on vältettävä ruuhkaa ja kontakteja. Ostettava eväitä enemmän pikniktyyliin. Yhteistuumin puhallus hiileen

Vanhin poika auton hankki, ja minä vuokrasin autopaikan. Nimesimme auton Sexy beastiksi. Aiempi auto oli Dragoncat.

Yhteinen hyvä eristää meidät julkisista kulkuneuvoista joista voi tulla viruslinkoja rajoitusten höllentyessä. Vasikat pääsevät juottoloihin ja ulos syömään, ja minä rakennan tavernan parvekkeelle.Se tunne kun elät

Autoilu on energiaa jota olen kaivannut. Maisemanvaihdos tekee hyvää välillä. Suljin vuosiksi sen mahdollisuuden, kun menetin otteeni iloon uupumuksen myötä. 

Myytyä autoani kaduin eniten. Umpikuja oli vuoren paksuinen, elin toisten avun varassa muutenkin. Elämä kuitenkin yllättää. Muuttaa suunnan lopulta. 

Kun maailma ja suomi voi hyvin ja eli vauraasti, meidän perheemme kärvisteli omassa helvetissään. 

Nyt, kun maailmaa ja suomea uhkaa talouden romahtaminen, ja mieli on musta viruksen vuoksi, meidän perheemme alkaa toipua kriisistään ja voi paremmin kuin koskaan. 

Nurinkurista, sillä rahaa ei ole juuri nimeksikään ja jopa vähemmän kuin aiemmin. Osasyy ehkä onkin se, että olen oppinut organisoimaan arvojärjestyksen paremmin ja en stressaannu aivan kaikesta. 

Silti sukellan sinne henkisen uima-altaan syvään, mustaan ja jääkylmään päätyyn tämän tästä, katsomaan lähinnä olenko unohtanut jotakin olennaista. Kuten vaikka ilon ja valon. Luoton elämän kantavaan voimaan. Itse tehty vankila

Haasteita on edelleen, ja synkimpinä hetkinä olen yhä se pahin vihollinen itselleni. Mielenmaisemani vankina. Synkkä puoleni ei näy edes kaikille ystävilleni. Perheeni sen kyllä tunnistaa. 


Erakko vastaan avoimuus

Introvertti puoleni vaatii tilansa. Ekstrovertti puoleni joutuu odottamaan valoa pidempään kuin aiempina vuosina. Viihdyn luolassani pidempään kuin viikon kerralla. 

Toivoa on aina. Niin koronan riehuessa nyt valtoimenaan, kuin taloudessakin. Kärsivällisyyttä tilanne vaatii, ja alussa sitä ei ole. Korona opettaa kyllä. Kulkemaan hiljaa. 

Itselläni kokkikoulu ja työ toi itsearvostuksen takaisin, palautti uskon huomiseen. 

Ja vaikka ravintolat eivät juuri nyt voi palkata kuin vakituisensa, uskon meidän ekstratyöntekijöidenkin vielä löytävän uuden alun. 

Kyllä se uusi alku maailmallekin vielä tulee. Uutta normaalia rakennetaan turvavälein ja rajoituksin, hygieniasta huolehtien. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nachopelti

Nachopelti 1 pss tortilla/nachosipsejä 400g jauhelihaa 1 paprika Juustoraaste 1 pss Tacomauste Valkosipulimurskaa Chilikastike S...