kotiliesi

tiistai 19. toukokuuta 2020

Kotitekoinen patonki

Sämpylätaikinan tekemistä ääneen miettiessäni, kuopus kysyi enkö voisi leipoa patonkia. Ehkä voisinkin, vaihtelun vuoksi. 

Tuumasta toimeen. 

Helppo ohje löytyi kotikokin sivuilta, https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/19586/Patongit/

Kaksinkertaistin ohjeen ja sain aikaiseksi viisi keskikokoista patonkia, jotka katosivat heti uunista ulos tullessaan molempien poikien vatsaan. Aamupalaksi jäi vain rippeet.

Patonki

4 dlvettä
2 tlsuolaa
n. 10 dlvehnäjauhoja
1 psskuivahiivaa
1 dlöljyä

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola sekä vehnäjauhot. Alusta taikina. Lisää öljy.

Kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Jaa taikina yhtäsuuriin osiin ja pyöritä patongeiksi. Tee viillot patongin päälle. 

Kohota patonkeja liinan alla. 

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Paista 12-15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hymyhuulet huomataan

Ei sitä aina huomaa. Hymyhuulia, jotka saavat suukkoja. Jotka huomataan. Niin kuitenkin John Liebkind lauloi minun nuoruudessani...