kotiliesi

sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Oikeuksistaan täytyy pitää kiinni


Oikeuksistaan työelämässä kannattaa pitää kiinni leimautumatta silti hankalaksi tai selkää puukottavaksi työntekijäksi. 

Varsinkin nyt korona-ajan tuiskeessa työpaikastaan saattaa joutua taistelemaan kynsin ja hampain.


Työnantajien markkinat sallivat eriarvoisuuden

Työnantaja sanelee kenelle töitä annetaan. Vielä puoli vuotta sitten työntekijä saattoi ravintola-alalla valita työnantajansa. 

Tilanteet vaihtuvat kuin kesäsää. Ensin paistaa, sitten sataa. Huomaat muutoksen, kun sanat ja teot eivät enää kohtaakaan. Ei auta, että olet antanut asenteellasi, venymiselläsi ja oppimiskyvylläsi tulosta. 

Jo sovitut työvuorot peruuntuvat tai nimesi ei enää näy työvuorolistoilla. Olet yht'äkkiä yhtä tyhjän päällä kuin maaliskuussa koronan iskiessä maailmaan. Nyt työnantajasi on vihollinen numero yksi. 


Keikkatyöläisenä minulla on vapaus valita, jos vuokratyöfirmalla on mitä tarjota. Hiljaista on vielä, mutta töitä vuokraava yritys on samaa mieltä kanssani. Kaveria ei jätetä. Firma on työnantaja joka tukee, ja johon voin luottaa tiukan paikan tullen. 

Ja kun nyt hädässä autetaan, hyvien aikojen taas palatessa työntekijä muistaa auttajansa. 

Välillinen kesätyönantaja taas saattaa saada rukkaset jatkossa, kun nyt sulkee ovet jatkolta. Sitä niittää mitä kylvää. 

Tutut tekijät töihin

Kun työnantajalle ei mikään riitä, on lohduttavaa tietää, että muutuin uhkaksi, kun ensin olin mahdollisuus. 

Se taas kertoo siitä, että joku teki väärän valinnan heittäessään nurkkaan motivoituneen vasta-alkajan. Otti konkareita ja tuttuja tilalle, helpon kautta. 


Kyllä, alkuun mieleni oli musta, pettynyt, loukkaantunut ja shokissa. Nyt kuitenkin jo hymyilen helpottuneena. Show jatkuu, ja kyllä tekevälle aina töitä löytyy. 

Onnea siis heille jotka jättivät sään armoille. Minä pärjään ja jatkan matkaani. Kiitos ja anteeksi. Ei muistella pahalla. 

Juttuvinkki aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-11452655

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yhteisen pöydän ääressä

Tänään kotikokkailen. Pääruokana oli uunilohta, keitetyt perunat ja pippurikastike, vihersalaatti.  Jälkiruokana marjaisa mangos...