kotiliesi

perjantai 7. elokuuta 2020

Pizzapäivä


Eilen oli pizzapäivä. Perinteisesti leivoin pizzapohjan itse ja sovelsin täytteitä toiveiden mukaisesti. Ja erittäin runsaasti. 

Nuoriso tykkäsi ja pizzat katosivat pöydästä viimeistä murua myöten. 

Pizzassa oli makua ja täyteläisyyttä. 

Tuttujuttu

Olen leiponut itse pizzapohjat vuodesta 1995, kun sain silloiselta ystävältäni hyvän ohjeen, jota edelleenkin noudatan. 

Useissa perhejuhlissa pitopöydässä olevat pizzat katosivat nopeasti, teinpä niitä sitten kuinka monta pellillistä tahansa. 

Makua pizzaan ovat tuoneet tuoreet ja monipuoliset raaka-aineet.

Maku ratkaisee

Itse tykkään kasviksista, oliiveista, ananaksesta, juustoista, yrteistä sekä kinkku tai salamitäytteistä. 

Pizzerian pizzoissa suosin äyriäisiä. Kaupan valmispizzoja ostan vain lapsille. 

Ohje pizzapohjaan

Tässä peruspohjan ohje, joka kannattaa tuplata

5dl jauhoja
2dl vettä
3rkl öljyä
25g hiivaa
1tl suolaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaksi. Anna kohota liinan alla.

Kaulitse pellille sopivaksi levyksi. Levitä pohjalle tomaattimurskaa ja haluamasi täytteet. Lisää juustoraaste. Uuni 250C,  n. 20-30min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikka auringossa

Olen vihdoinkin löytänyt paikkani auringosta. Näin minusta juuri nyt tuntuu. Se onko tämä jatkumo, näyttää vain aika.  Pyysin vä...