kotiliesi

tiistai 1. syyskuuta 2020

Pescovegetaarinen ruokavalio


Kuopus 16v ilmoitti aamulla pyrkivänsä kohti omaa elämäänsä, ja minun olisi hyvä tietää, että hän on pescovegetaarista ruokavaliota noudattava.

Kävi ilmi, että pescovegetaarinen ruokavalio koostuu lähinnä kalasta, kasviksista ja maitotuotteista. 


Tiedä mitä tahdot

Ruokarajotteinen nuori valisti minulle missä muodossa hän voisi syödä myös marjoja ja hedelmiä, ilman että tuntuisi epämiellyttävältä suun limakalvoilla. 

Kuopus on aina tykännyt kalasta, ja salaatista. Olenkin todennut, että hänen ollessaan kohdussa oli raskausajan himoni kalaruoat ja salaatit. 

En tiennyt kuitenkaan kantavani lasta, josta tulisi erityisruokavalion suosija. On hienoa, että poika tietää jo tässä kohtaa elämäänsä mitä tahtoo, ja mitä ei. 

Harkitse tarkkaan

Tarkkaan harkitseva nuorimmainen on luonteeltaan sekä introvertti, että erityisherkkä. Ja se on nimenomaan vahvuus.

Hän luottaa itseensä ja kasvattaa lähellä olevia herkin tuntosarvin. 

Niinpä myös sukulaistahot joutuvat nyt miettimään ruokapöytiensä antia, kun siellä vierailemme taas jonakin päivänä.

Ota tosissasi

Allergiset ihmiset eivät voi syödä kaikkia raaka-aineita. Esimerkiksi vanhin poikani on pähkinäallergikko, henki salpautuu pienestäkin määrästä pähkinää.

Ruokarajoitteisilla ruoan maku ja rakenne tuntuu suun limakalvoilla erittäin epämiellyttävältä, ja saa jopa oksennusrefleksin aikaan. 

Toki on paljon myös ihmisiä jotka vain hifistelevät, eivätkä ole ehkä niin aatteellisia, uskontonsa vuoksi tai muuten vakavissaan ruokavalionsa suhteen, ja silti haluavat esittää erityistä ruokia valitessaan.

 Ja sitten olemme me sekasyöjät, joille kaikki ruoka maistuu, kun se hyvin valmistetaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikka auringossa

Olen vihdoinkin löytänyt paikkani auringosta. Näin minusta juuri nyt tuntuu. Se onko tämä jatkumo, näyttää vain aika.  Pyysin vä...