kotiliesi

keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Raakakypsennetty lohicheviche


Kalasalsaksi minä Chevichen miellän. Kuvassa oleva on kotona tehty versio. Lohi pääroolissa. 

Esimies kehotti minua kokeilemaan myös chevichen valmistusta kotona. Olin harkinnut asiaa itsekin, ensin piti kuitenkin odottaa palkkapäivää, tehdä ruokatilaus ja muistaa myös kalan hankinta. 

Tulosta syntyi lopulta. 

Tässä minun versioni Chevichestä:

Tein kahdesta lohimedaljongista pieniä kuutioita. Nahka pois ja silputen. 

Lisäsin limemehun ja muut raaka-aineet sekaan, sekoitin ja maustoin. Sekoitin vielä, ja annoin olla yön yli kylmässä. 


Raaka-aineet:

Lohta
Limemehua
Tomaatteja
Punasipulia
Korianteria
Valkosipulimurskaa
Chiliä
Shirazkastike
Suolaa

Suhteuta raaka-aineet toisiinsa, maista ja arvioi silmämääräisesti. Luota omaan intuitioon ja valmista perhekoon mukaan. 

Leikkaa lohi pieneksi. Laita laakeaan astiaan ja kaada reilusti limemehua päälle. Sekoita hyvin. Anna mehun imeytyä kalaan kunnolla. Lohi muuttuu vaaleaksi. 

Silppua punasipulit ja tomaatit pieneksi kuutioiksi, hienonna chili ja tuore korianteri. Lisää lohen sekaan. Lisää vielä valkosipulimurska ja shirazkastike. 

Sekoita ja maista. 

Anna maustua kylmässä muutamia tunteja tai yön yli. 

Onnistuessaan Chevichen maku on salsamaisen tulinen, silti raikas.

Niksejä:  Voit tyhjentää tomaateista siemenet lusikalla halutessasi. Voit myös käyttää kirsikkatomaatteja. Makuasia. 

Voit käyttää chilitahnaa, tai murskata valkosipulin itse. Tulisuuskin on makuasia. 

Avokado, mango, rucola ja äyriäiset sopivat tämän kalaherkun kylkeen. 

Vaalea leipä ja puolimakea valkoviini nostavat salsan maun oikeuksiinsa. 

Alla olevassa kuvassa töissä tehdyt versiot. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikka auringossa

Olen vihdoinkin löytänyt paikkani auringosta. Näin minusta juuri nyt tuntuu. Se onko tämä jatkumo, näyttää vain aika.  Pyysin vä...