kotiliesi

keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Grillikausi alkaa, oletko valmis, kysyy Kape Aihinen


HK, Kariniemi ja Via tuovat kesäiseen ruokapöytään uutuustuotteita. Ja jo tuotteiden kylmäpakkauksia katsellessa ja alan ammattilaisia kuunnellessa vesi nousee kielelle. Kaupallinen yhteistyö HKScanin kanssa vie meidät uusien makujen maailmaan joihin sain ensikosketuksen ja uuden makumuiston tänään. Mukana grillaamassa oli tietenkin myös Mestarikokki Kape Aihinen.Kaslerlankku ja Kinkkulankku grillijuhliin

Nyt ei tarvitse lähteä merta edemmäs syömään, sillä ravintoloistakin tuttu lankkupihvi on tulossa ruokakauppoihin. Ja meheväksi pihvit saa, kun puhtaan grillin kuumentaa ainakin 250 asteeseen ja pihvin pyöräyttää vaikka rypsiöljyssä juuri ennen paistamista. Grillaamisen jälkeen muista laittaa pihvit folioon vetäytymään ja rakenna raikas salaatti lisukekastikkeineen valmiiksi. Tästä vinkistä muistutti mestarikokki Kape Aihinen tänään lehdistötilaisuudessa. Aihinen myös teroitti, että kokki maistaa ensimmäisen palan vasta lihan vetäytymisen jälkeen, ei koskaan suoraan grillistä!

Lankkupihvit ovat painoltaan noin 800 g-1,2 kg, joten syötävää riittää. Voit kutsua ystävät ja sukulaiset saman pöydän ääreen ja nostaa herkut esiin.Trendikästä on nostaa grillatut tuotteet suurelle laudalle, leikata pihvit siivuiksi, nostella salaatti keoiksi lankulle, ja tuikata paksu dippilisuke vaikka pursottimen läpi muiden tuotteiden vierelle. Kattaus on puoli ruokaa. Ja ei kun syömään.


Tässä vielä muutama lisukekastikeresepti Kape Aihisen malliin:

Aioli

2 dl laadukas majoneesi 1-2 kpl valkosipulinkynsi Suola Mustapippuri

Mausta majoneesi valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.

Minttujogurtti

2 dl jogurtti (kreikkalainen)

1 kpl sitruuna (kuori ja mehu)

1 ruukku minttu

Suola

Sokeri

Mustapippuri

Mausta jogurtti sitruunan kuorella ja mehulla. Lisää joukkoon hienoksi leikattu minttu. Mausta lopuksi

suolalla, sokerilla ja mustapippurilla


Sosiaalinen grillaaminen ei jätä grillimestaria yksin

Perinteinen grillauksen perusohje on: Grillaa lihan pinnat kuumassa grillissä kiinni ja kypsennä matalassa lämmössä haluttuun lämpötilaan. Uusi vinkki on tehdä tämä käänteisesti: kypsennä liha miedossa lämmössä grillissä, uunissa tai sous vide -laitteella ja grillaa tämän jälkeen kuumassa grillissä herkullinen ruskistunut pinta. Myös retkigrillaus nuotiolla tai kannettavalla grillillä on uusi kesäruoanlaiton nouseva trendi. Niin sanottu perusgrillaus on saanut myös uusia ulottuvuuksia erilaisten grillien ja savustuslaitteiden valikoimien kasvusta. Sosiaalinen grillaaminen ja käänteinen ruskistaminen ovat kesän nousevia grillaustrendejä. Grilliin valitaan yhä monipuolisemmin erilaisia herkkuja, lihojen, makkaroiden ja kalojen oheen myös kasviksille varataan aiempaa useammin vakiopaikka grillissä. Tämä käy ilmi HKScanin teettämästä grillaustutkimuksesta.

"Sosiaaliseen grillaamiseen sopivat hyvin erilaiset quick & easy -herkut eli nopeasti kypsyvät lihan palat ja viipaleet sekä erilaiset vihannekset. Ideana on, että jokainen voi kypsentää ja herkutella useilla, jopa eri tavalla maustetuilla lihoilla. Tähän sopivat erityisesti HK
 Street Grill -sarjan neljä tuoremarinoitua lihatuotetta: pieniä, eri muotoisia, paloja ja siivuja, jotka kypsyvät nopeasti. Kariniemen uutuuksista loistavia pöytägrillattavia ovat kypsät kanafileet, joille riittää nopea pinnan grillaus. Yhteiseen grillauspöytään kuuluvat myös erilaiset dippikastikkeet ja lisäkkeet," kertoo HKScanin Suomen markkinointijohtaja Mikko Järvinen. Maku ja sen aitous

Uutta on tuore maustemaku lihatuotteissa. Maku on selkeästi erottuva, sillä pohjana on tuoreyrttien ja mausteiden käyttö. Aidoista raaka-aineista kuten chilistä, inkivääristä, paprikasta, juustoista, pekonista, valkosipulista, hunajasta, sekä erilaisista yrteistä syntyy uusia makuja tuotteeseen jos toiseenkin.

"Broilerin lihaa syödään tällä hetkellä enemmän kuin koskaan ennen. Moni valitsee myös grilliin yhä useammin siipikarjapohjaisen makkaran. Kariniemen Kananpojan uusissa grillimakkaroissa maistuvat muun muassa kanapekoni ja tulinen chorizo, sanoo Järvinen.

Niin kuin liha, myös makkarat, kana ja kalkkunakin ovat saaneet lisäväriä sisältöönsä. Kanaperheen uutuuksista löytyvät Kariniemen tikutettu Kananpojan Sisäfileevarras limesweet chili sekä Kariniemen Kananpojan maustetut Grillipalat. Näitä muhkeita kananpaloja voi paistaa myös pannulla ja muurikalla lupaa Kariniemi. Salsoissa löytyy. Itse suosin mangoa, mutta liha-alan ammattilaiset suosivat tulisempaa ja raikkaampaa menoa. Uutuuksissa löytyvät Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi Appelsiini-salsa sekä Kariniemen Kananpojan Koipipala Chili-salsa.Kalkkunameetvursti, ja -pepperoni sopivat tapaslautaselle ja leivän päälle. Voit tehdä tapaslautasesta makkaravoittoisen ja hankkia kesäpöytään erilaisia makkaramakuja. Miltä kuulostaa perinteisten makkaroiden lisäksi HK:n Toscanan Giovanni, Kabanossi Chorizo ja Kasvismakkara. Kariniemeltä löytyy uutuutena Kanapekoni ja myös Tulinen Chorizo.

Perheen nuoremmille voi tarjota retkievääksi joko perinteisen lihiksen tai kahdella Aito-nakilla olevan lihapiirakan.Valmisruoka on laadukas valinta

Kun lounasaika lähenee ja kesäloma ei vielä ovelle kolkuta, voi kiireinen etätyöläinen lämmittää ruoakseen VIA-sarjan Kanaa Teriyakikastikkeessa. Kotimainen klassikkoversio Japanilaisesta ateriasta sisältää suomalaista broileria, munanuudelia ja kasviksia soijapohjaisessa kastikkeessa, jossa on vivahteita inkivääristä ja valkosipulista. Ilman säilöntäaineita. Hinnaltaan tämä herkku on neljän euron kieppeillä.

Maistoimme kuopuksen kanssa perinteistä HK:n Lihistä ja VIA-sarjan Kanaa Teriyakikastikkeessa. Kuopus totesi, että perinteinen on perinteinen ja yhdessä hetkessä oli välipala kadonnut paketistaan. Kanaa Teriyakikastikkeessa lupasi Japanilaistyylistä ruokaa.

Syön hyvin harvoin valmisaterioita, ehkä kerran, kaksi kuudessa vuodessa. Kokkina arvostan aitoja makuja ja tuoreita raaka-aineita. Olin kuitenkin utelias maistamaan jotakin uutta.

Annos oli reilu paketin koosta huolimatta ja broileria oli munanuudelin seassa runsaasti. Kastike oli mausteinen ja maukas. Tunnistin inkiväärin hennon ja silti aromikkaan maun. Maku antoi mielikuvan kuin olisin ollut kiinalaisessa tai japanilaisessa ravintolassa syömässä. Nautin suunnattomasti tunteesta ja makumuistosta ateriaa syödessäni. Vatsani täyttyi ehkä jopa hiukan yli sallitun. Totesin, että tästä annoksesta nauttii kyllä kiireinen lounasruokailijakin ja hinta on varmasti kohdillaan. Laadukasta valmisruokaa, sanoisin. Olin erittäin tyytyväinen.

Tuotteet tulevat kauppoihin huhtikuun lopulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Trendi: Nopea syödä, helppo valmistaa

Kespron Food&inspirations- virtuaalimessujen antia: Kespron tekemä "Suomalaiset ravintolasulun jälkeen" -tutkimus ...